Beemsterburgwal

beemsterburgwal
Beemster Burgwal

De Beemsterburgwal in 1680 met veel bedrijvigheid op de wal. Zeer gedetailleerd. De loodsen op de hoek, het Noord Hollandsche kanaal was er nog niet. De Beemstersteeg was nog een gracht.

Een bedrijvige Beemsterburgwal waar heel veel veranderd is in de laatste 50 jaar. De Beemster was het land waar groente en fruit volop geteeld werd. Deze werd op de Beemsterburgwal geveild. Een doorloop veiling stond langs de Beemsterringvaart. Ook het grote pand waar jarenlang de boeldaghallen in zat, is ooit een groente en fruitveiling geweest. Helaas is dit pand vorig jaar verbrand en is nu een gapend gat tussen de omliggende huizen. De Spar had daar een vestiging. Ook was er het café van De Lange te vinden.

beemsterburgwal1

De grote loods aan het water is lange tijd een papierloods van De Graaf geweest.

In het begin van de zestiger jaren waren er grote veranderingen aan de gang in Purmerend. Ter voorbereiding van de demping van de Where, moest de oude Beemsterbrug gesloopt worden en een nieuwe brug gebouwd precies op de uitmonding van de Where.

versluisnoodbrug

Hiervoor werd een noodbrug gemaakt op de hoek van de Beemsterburgwal en de Kanaalkade zodat men toch de Beemster in en uit konden. Firma Groot uit de Woude, een aannemer gespecialiseerd in weg en waterbouw, hield zich bezig met de sloop van diverse bruggen en plaatste ook de noodbrug.

beemsterburgwal3

De stoomtram komt vanuit de Beemster de Kanaalkade op rijden over de Trambrug. Niet te verwarren met de noodbrug die jarenlang in de 60er jaren van de vorige eeuw op de dezelfde plek heeft gelegen. Verder kan je nog enkele ansichtkaarten bekijken van de Beemsterburgwal.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.