Trimpad

De oude boerderij is de afgelopen 40 jaar gebruikt gebruikt door de plantsoendienst. Eerder werd de boerderij bewoont door familie UbbellsNaast de bomenploeg zat daar ook de machineploeg. Zij waren verantwoordelijk voor de speelwerktuigen en het straatmeubilair, banken etc. Er was een planten- en bomenopslag. Duizenden bomen zijn er in die 40 jaar verwerkt in de woonwijken van Purmerend. De nieuwbouwwijken Gors, Purmer, Weidevenne kregen de bomen en beplanting vanuit de boomkwekerij Trimpad. Het was voornamelijk tijdelijke opslag maar toch stonden er vele bomen die jaren later gebruikt werden.

Hij staat aan de Kwadijkerkoogweg, hier stonden vroeger 4 boerderijen, fam. Weidema, fam. Bark, fam. Bakker en de fam. Ubbels die dus nu gesloopt wordt.

Een van de eerste ontmoetingen van een collega was niet zo goed. Met de brommer arriveerde hij vroeg in de ochtend. Hij wilde zijn brommer in de schuur stallen. De deur geopend in het donker liep hij tegen een paar benenaan. Iemand had zich daar opgehangen. Waarschijnlijk de bewoner van de boerderij. De collega schrok zich een hoedje en was helemaal van de kaart door die ervaring.
De voorkant van de boerderij, een eenvoudig model waar de dakkapel eigenlijk niet op hoort.
Het grensgebied van Kwadijk in 1867. De Overwheersche Polder behoorde in die tijd nog bij Kwadijk. Op deze kaart staat natuurlijk de watertoren nog niet, maar het landweggetje ter hoogte van de Westervennen was er wel. Op deze wijze kan je plekken terugvinden in de woonwijk Overwhere Noord
Begin 1900, de spoorlijn ligt er al en dat is een goed herkenningspunt in de kaart. De roodwit geblokte lijn op de oude kaart laat ook de boerderijen zien. De boerderij onder de spoorlijn, is Trimpad 1. De wegen door het land zijn ook te zien en twee ervan zijn deels nog aanwezig. De Oude Gouw in Kwadijk en de Miewijd bij de watertoren vanuit Kwadijk.
Deze kaart werd in 1971 bijgeleverd in het adresboek van de gemeente Purmerend. De Overwhere zuid was net klaar en het industrierterrein “De Koog” moest nog ontwikkeld worden. De standplaats van de boerderij is te zien naast de spoorlijn. Er was dus duidelijk een overgang naar de andere boerderijen.
Het pad wat naar achter loopt, kijkt uit op de Kwadijkerkoogweg waar onder andere Werkom haar vestiging heeft.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.