Cramwinckelplantsoen

Het welbekende Knuppelbruggetje

Menig stelletje heeft een trouwreportage gemaakt bij dit bruggetje aan het Cramwinckelplantsoen.

Het Cramwinckelplantsoen ligt tegen de dijk van de spoorweg aan. Het water ligt dus erg laag ten opzichte van het plantsoen. Er zijn vele ansichten gemaakt waar ook het Rode Dorp en het spoorstation op staat. Het plantsoen vertoont nog steeds kenmerken van vroeger. De waterlelie in de vijver was tot 2007 aanwezig, baggerwerkzaamheden heeft er toe geleid dat ze helaas gesneuveld is in de strijd. Ik zie dat er restanten opkomen die het water verrijken met mooie lelies. De populieren staan nog steeds langs de Stationstraat. Het mooie houten bruggetje de zogenaamde “knuppelbrug” is jammer genoeg verdwenen. Het had een leuke vormgeving van dikke takken als leuning, wat resulteerde in zeer veel fotoreportages van trouwpaartjes.

cramwinckelplantsoen5

cramwinckelplantsoen3
Het Rode Dorp waren volkswoningen die in 1995 gesloopt zijn omdat de funderingen verrot zouden zijn. Het waren leuke huisje die toch wel iets hadden. Uiteindelijk is er op het terrein van het oude RSG gebouw en het Rode Dorp een mooie uitbreiding van woontorens tot zeven hoog voor terug gekomen.

Het station aan de Stationstraat werd in 1955 gesloopt en kwam het station wat er nu nog steeds staat. Het oude station had een stijl wat je nog in veel plaatsen ziet. Het nieuwe station is ook kleiner dan de oude.cramwinckelplantsoen4

cramwinckelplantsoen2

cramwinckelplantsoen1

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.