Gouw

Het Gouw
Aan de linkerzijde staat de “Avondzon” . Rechts het “Heerenlogement”

5 gedachten over “Gouw”

 1. Op 14 april 1901 advertentie in de krant, Neltje Igesz weduwe van Cornelis Sant commanditaire vennootschap Hotel Café restaurant “ HEERENLOGEMENT” te Purmerend. Samen met haar zwager Gerardus Sant, weduwnaar van andere Neltje Igesz.
  Dit bovenstaande heb ik op internet gevonden. Zowel Cornelis als Gerardus Sant was getrouwd met eentje van de twee nichtjes Neltje Igesz. Mijn eigen naam is Evelien Sant en Gerardus was een voorvader van mij. Heeft u misschien wat aanvullende informatie
  voor mij? Nog iets uit de archieven over het Heerenlogement. Mijn dank alvast en vriendelijke groet,

  Beantwoorden
  • Op http://www.oudebegraafplaatspurmerend.nl kan je onderstaande informatie vinden; Het betreft de begraafplaats aan de Nieuwstraat in Purmerend. Ik weet alleen dat er een ansichtkaart van is met de naam erop. van rond 1900.
   A veld is achterin links, B veld is rechts. Woensdagochtend ben ik op de begraafplaats aan het werk net goed weer, s Avonds zijn er ook vrijwilligers aan het werk, ook op de woensdag. Als foto’s of informatie heeft , houd ik me aanbevolen om ze te scannen voor de oude begraafplaats.
   Groeten Jan Kramer

   Vak Num Familienaam Naam 1 Naam 2 Naam 3 Naam 4
   B 35 Ohmstede Ohmstede, Volkert Simon Jz Sant, Trijntje Ohmstede, Volkert Simon
   B 1 Sant Sant, Hendrika Sant, Dora Hendrika Levenloos geboren kind
   A 69 Koning Johanna Koning Cornelia Sant Lambertus Koning
   B 6 Oud Casper Oud Pieter Oud Johanna Sant

   Beantwoorden
  • Leuk om dit te lezen. Cornelis Sant was koek- en banketbakker. Hij woonde met zijn Neltje Igesz (geb. in Hoorn) in de Peperstraat. Zijn broer Gerardus was met nichtje Neltje Igesz (geboren in Enkhuizen) getrouwd.
   Het oudste kind van Cornelis Sant en Neltje Igesz heette Hendrik Sant (geb. 18.01.1864). Hendrik nam de banketbakkerij van zijn vader over. Hendrik trouwde met Jantje Anna Belt. Zij kregen 2 kinderen Neltje en Cornelis Klaas. Neltje Sant was mijn oma. Bij oom Klaas ging ik in de zomervakantie logeren. De banketbakkerij staat nog steeds in de Peperstraat.
   Neltje Igesz met haar “Heerenlogement” heb ik nog niet verder uitgezocht. Voor mij is dat een zijtak.
   De namen, zoals in onderstaande begraafplaats-reactie worden genoemd, hebben de volgende relatie met Cornelis en Gerardus:
   – B35 Trijntje (zus) + man Volkert Simon Ohmstede
   – B1 Hendrika (tante)
   – A69 Cornelia (zus) + man Lambertus Koning
   – B6 Johanna (zus) + man Pieter Oud
   Veel succes. Ik ben benieuwd wat je verder gaat vinden. Ik hoor het graag.

   Beantwoorden
   • Dag Els,
    Ik heb van alles uitgezocht en er een document over gemaakt. Ook e.e.a. over de broers Igesz. Ik wil je dat wel persoonlijk via e-mail versturen, maar dan moet je aangeven of je dat zou willen ontvangen en jouw mailadres naar mijn mailadres sturen.
    Vriendelijke groet, Evelien Sant

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.