De Dubbele Buurt heette in 1680 de Dubbelde Buurt. Een kleine straat tussen de Weeshuijsburgwal en de Koestraat. Er lag dus een gracht in de wat nu de Willem Eggertstraat is.
Een van de oudste straten van Purmerend die in het zogenaamde kruis van de stad ligt. Onderstaande foto is een afdruk van Wiebols die een manufacturenzaak hadden in de Dubbele Buurt.
Van de Koemarkt richting de Kaasmarkt zijn mooie ansichtkaarten gemaakt. De verschillende tijdsperiodes geeft een mooie voorstelling van die tijd. Wie herinnerd zich cinema Schinkel niet? Of café ’t Haasje naast de bioscoop. Of misschien wel de winkel van P Brantjes, niet veel later werd de cinema Schinkel gebouwd op die plek.
P Brantjes had een drankzaak in de Dubbele Buurt op de plek waar later de bioscoop van Schinkel kwam. De kaart dateert uit begin 1900.
Het oude pand verdween en de bioscoop werd gebouwd. Jan Stuyt deed zijn visitekaartje presenteren met een prachtig ontwerp. Een sierlijke bouwstijl waar Purmerend trots op kon zijn. Helaas is dit allemaal weer weg en is het aanzicht van die plek sober geworden.
Prachtige kleurrijke beelden van de Dubbele Buurt.
Ik zoek de naam van de vroegere slagerij in de Dubbele Buurt in Purmerend
Hij had een zoon die Wieger heette met dezelfde naam.
Hij zat in het winkeltje met moderne jeugdkleding en sieraden
Tini Kramer , de vrouw van de onlangs overleden Just Kramer zal ik proberen te
bellen , maar geeft helaas geen gehoor.