Boerderij Trimpad 1

Trimpad 1 was een boerderij van de gemeente Purmerend en deze gaat vandaag of morgen gesloopt worden. Oude historie gaat verdwijnen. Op een van de weinige plekken die er nog is, staat de gemeente boerderij met het adres Trimpad 1. Het Trimpad is vernoemt naar de Trimbaan een stukje verderop. De boerderij is in slechte staat en gelukkig kon ik van de boerderij nog foto’s maken.

De boerderij staat langs een van de landweggetjes die door de Overwheerse polder liepen. Doordat Purmerend enorm uitgebreid is, kan je niet goed inschatten waar deze op de kaarten te vinden is. Toch kan je wel een idee krijgen als je op oude plattegronden gaat kijken.

Boerderij Trimpad

Een stukje geschiedenis leert ons dat de boerderij staat in de Overwheerse Polder. Bekende plattegronden zijn onder andere de zgn. Kuijperkaarten, iedere dorp of stad zijn getekend met haar stadsgrenzen. Op enkele plattegrondjes laat ik zien waar de boerderij staat. Er liepen door de Overwheerse Polder diverse landweggetjes. In Purmerend is daar niet veel van te zien. Vanuit Kwadijk zijn er nog stukken te zien.

Meer uitleg vindt u in Straten/Trimpad

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.